• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه
  • ثبت نام
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
نشریه علمی پژوهشی میکروبیولوژی دامپزشکی
arrow مقالات آماده انتشار
arrow شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 14 (1397)
دوره دوره 13 (1396)
دوره دوره 12 (1395)
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 11 (1394)
دوره دوره 10 (1393)
دوره دوره 9 (1392)
دوره دوره 8 (1391)
دوره دوره 7 (1390)
دوره دوره 6 (1389)
دوره دوره 5 (1388)
دوره دوره 4 (1387)
صدیقی وثاق, رضا, علیپور, داریوش. (1395). جداسازی و شناسایی باکتریهای مصرف کننده اسیدلاکتیک از شکمبه گاو و اثر آنها در کنترل اسیدوز در شرایط آزمایشگاهی. نشریه علمی پژوهشی میکروبیولوژی دامپزشکی, 12(2), 65-72.
رضا صدیقی وثاق; داریوش علیپور. "جداسازی و شناسایی باکتریهای مصرف کننده اسیدلاکتیک از شکمبه گاو و اثر آنها در کنترل اسیدوز در شرایط آزمایشگاهی". نشریه علمی پژوهشی میکروبیولوژی دامپزشکی, 12, 2, 1395, 65-72.
صدیقی وثاق, رضا, علیپور, داریوش. (1395). 'جداسازی و شناسایی باکتریهای مصرف کننده اسیدلاکتیک از شکمبه گاو و اثر آنها در کنترل اسیدوز در شرایط آزمایشگاهی', نشریه علمی پژوهشی میکروبیولوژی دامپزشکی, 12(2), pp. 65-72.
صدیقی وثاق, رضا, علیپور, داریوش. جداسازی و شناسایی باکتریهای مصرف کننده اسیدلاکتیک از شکمبه گاو و اثر آنها در کنترل اسیدوز در شرایط آزمایشگاهی. نشریه علمی پژوهشی میکروبیولوژی دامپزشکی, 1395; 12(2): 65-72.

جداسازی و شناسایی باکتریهای مصرف کننده اسیدلاکتیک از شکمبه گاو و اثر آنها در کنترل اسیدوز در شرایط آزمایشگاهی

مقاله 7، دوره 12، شماره 2 - شماره پیاپی 33، پاییز و زمستان 1395، صفحه 65-72  XML اصل مقاله (413.78 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی (اصیل)
نویسندگان
رضا صدیقی وثاق؛ داریوش علیپور email
گروه علوم دامی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
تاریخ دریافت: 03 آبان 1394،  تاریخ بازنگری: 18 اردیبهشت 1395،  تاریخ پذیرش: 12 خرداد 1395 
چکیده
هدف مطالعه جداسازی و شناسایی باکتریهای مصرف کننده اسیدلاکتیک و بررسی پتانسیل آنها در کنترل اسیدوز شکمبه ای در شرایط آزمایشگاهی بود. مایع شکمبه از سه راس گاو هلشتاین جمع آوری گردید و جداسازی باکتری با استفاده از محیط کشت اختصاصی صورت گرفت. خصوصیات جدایه ها بر اساس شکل و رنگ آمیزی گرم، تولید ایندول، فعالیت کاتالازی و تخمیر برخی قندها بررسی شد. شناسایی جدایه ها با استفاده از توالی یابی نوکلئوتیدی انجام گرفت. نتایج توالی یابی نشان داد که جدایه‌ها بیشترین خویشاوندی را با مگاسفرا السدنیDSM20460 داشتند. در مرحله بعد اثر جدایه ها بر کاهش اسیدلاکتیک و کنترلpH  در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. مقدار یک گرم خوراک سریع التخمیرو 10 میلی لیتر مایع شکمبه درون ویالهای شیشه ای قرار داده شد و از هر جدایه دو دوز 5/0 و 1 میلی لیتر به هرکدام تلقیح شد. ویالها به مدت 6 ساعت در انکوباتور قرار گرفتند. تولید گاز، pH و اسیدلاکتیک هر نمونه اندازه گیری شد. استفاده از باکتری، غلظت اسیدلاکتیک را کاهش و تولیدگاز و pH را افزایش داد (0001/0>p). نتایج نشان داد باکتریهای مصرف کننده اسیدلاکتیک، پتانسیل کنترل اسیدوز شکمبه ای را دارند.
کلیدواژه‌ها
باکتریهای مصرف کننده اسیدلاکتیک؛ مگاسفرا السدنی؛ pH؛ اسید لاکتیک
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 174
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 102
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.