مقایسه ی روش کشت و واکنش زنجیره‌ای پلیمراز در شیوع هلیکوباکتر پولوروم جدا شده از نمونه های کبد مرغ و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های بدست آمده

نوع مقاله : مقاله پژوهشی (اصیل)

نویسندگان

1 دانشکده دامپزشکی - دانشگاه سمنان

2 علوم بالینی/دانشکده دامپزشکی/ دانشگاه سمنان/سمنان/ایران

3 گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان

4 فارغ التحصیل

10.30495/jvm.2021.1904777.1141

چکیده

چکیده
هلیکوباکتر پولوروم یک عامل بیماریزای گرم منفی و زئونوز است که باعث مشکلات گوارشی در انسان و پرندگان می‌شود. اهداف این مطالعه، بررسی شیوع هلیکوباکتر پولوروم در نمونه‌های کبد مرغ با استفاده از روش‌های کشت باکتریایی و واکنش زنجیره‌ای پلیمراز و همچنین ارزیابی مقاومت آنتی‌بیوتیکی جدایه‌های بدست آمده با استفاده از روش انتشار دیسک در نواحی مختلف شهر سمنان بود. در مجموع، 50 نمونه‌ی‌ کبد بسته بندی شده از مراکز فروش مواد پروتئینی از نواحی مختلف در شهر سمنان تهیه شد. با استفاده از روش کشت باکتریایی و آزمون‌های بیوشیمیایی، 17 نمونه (34%) آلوده به هلیکوباکتر پولوروم بودند. با استفاده از تست واکنش زنجیره‌ای پلیمراز که به موازات روش کشت بر روی نمونه‌های کبد انجام شد، 11 نمونه (22%) از نظر آلودگی به هلیکوباکتر پولوروم تشخیص داده شدند. با توجه به نتایج آزمون تعیین مقاومت آنتی‌بیوتیکی، تمام نمونه‌ها مقاوم به سیپروفلوکساسین و جنتامایسین بودند و کمترین مقاومت نسبت به آمپی‌سیلین، کولیستین و اریترومایسین با فراوانی 14% مشاهده گردید. این مطالعه، اولین بررسی شیوع و مقاومت میکروبی هلیکوباکتر پولوروم در نمونه‌های کبد مرغ است که در شهر سمنان انجام شده و مطالعات بیشتری در این زمینه ضروری به نظر می‌رسد. گذشته از این، مطالعه‌ی حاضر با توجه به حساسیت پایین آزمون‌های بیوشیمیایی در تشخیص هلیکوباکتر پولوروم پیشنهاد می‌کند که تست واکنش زنجیره‌ای پلیمراز می‌تواند به عنوان یک روش حساس و قابل اعتماد در شناسایی هلیکوباکتر پولوروم در نمونه‌های کبد مرغ استفاده شود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


1-    Suzuki, H., Yamamoto, S. (2009). Campylobacter contamination in retail poultry meats and by-products in Japan: A literature survey. Food Control, 20: 531-7.
2-    Jung, Y., Porto-Fett, A.C.S., Shoyer, B.A., Henry, E., Shane, L.E., Osoria, M., Luchansky, J.B. (2019). Prevalence, levels, and viability of Salmonella in and on raw chicken livers. Journal of Food Protection, 82: 834–43.
3-    Hashemi, M., Sadeghi, A., Saghi, M., Aminzare, M., Raeisi, M., Rezayi, M., Tavakoly Sany, S.B. (2019). Health Risk Assessment for Human Exposure to Trace Metals and Arsenic via Consumption of Hen Egg Collected from Largest Poultry Industry in Iran. Biological Trace Element Research, 188: 485–93.
4-    Qumar, S., Majid, M., Kumar, N., Tiwari, S.K., Semmler, T., Devi, S., Baddam, R., Hussain, A., Shaik, S., Ahmeda, N. (2017). Cross Genome Dynamics and Molecular Resistant Helicobacter pullorum Isolates Obtained from Broiler and Free-Range Chickens in India. Applied and Environmental Microbiology, 83: 1–15.
5-    Borges, V., Santos, A., Correia, C.B., Saraiva, M., Ménard, A., Vieira, L., Sampaio, D.A., Pinheiro, M., Gomez, G.P., Olestro, M. (2015). Helicobacter pullorum isolated from fresh chicken meat: Antibiotic resistance and genomic traits of an emerging foodborne pathogen. Applied and Environmental Microbiology, 81: 8155–63.
6-    Pot, R.G.J., Stoof, J., Nuijten, P.J.M., De Haan, L.A.M., Loeffen, P., Kuipers, E.J., Van Vliet, A.H.M., Kusters, J.G. (2007). UreA2B2: A second urease system in the gastric pathogen Helicobacter felis. FEMS Immunology and Medical Microbiology, 50: 273–9.
7-    Sterzenbach, T., Sae, K.L., Brenneke, B., Von Goetz, F., Schauer, D.B., Fox, J.G., Suerbaum, S., Josenhans, C. (2007). Inhibitory effect of enterohepatic Helicobacter hepaticus on innate immune responses of mouse intestinal epithelial cells. Infection and Immunity, 75: 2717–28.
8-    Stanley, J., Linton, D., Burnes, A.P., Dewhirt, F.E., On, S.L.W., Porter, A., Owen, R.G., Costas, M. (1994). Helicobacter pullorum sp. nov. genotype and phenotype of a new species isolated from poultry and from human patients with gastroenteritis. Microbiology, 140: 3441–9.
9-    Steinbrueckner, B., Haerter, G., Pelz, K., Weiner, S., Rump, J., Deissler, W., Bereswill, S., Kist, M. (1997). Isolation of Helicobacter pullorum from Patients with Enteritis. Scandinavian Journal of Infectious Diseases, 29: 315–8.
10- Nebbia, P., Tramuta, C., Ortoffi, M., Bert, E., Sola, S.C., Robino, P. (2007). Identification of enteric Helicobacter in avian species. Schweiz Arch Tierheilkd Journal, 149: 403–7.
11- Zanoni, R.G., Rossi, M., Giacomucci, D., Sanguinetti, V., Manfreda, G. (2007). Occurrence and antibiotic susceptibility of Helicobacter pullorum from broiler chickens and commercial laying hens in Italy. International Journal of Food Microbiology, 116: 168–73.
12- Zanoni, R.G., Piva, S., Rossi, M., Pasquali, F., Lucchi, A., De Cesare, A., Manfreda, G. (2011). Occurrence of Helicobacter pullorum in turkeys. Veterinary Microbiology, 149: 3492–6.
13- Sadeghi, A., Hashemi, M., Jamali-Behnam, F., Zohani, A., Esmaily, H., Dehghan, A.A. (2015). Determination of chromium, lead and cadmium levels in edible organs of marketed chickens in Mashhad, Iran. Journal of Food Quality and Hazards Control, 2: 134–8.
14- Mohamed, M., Ragab, I., Shahata, M., EI-Refaie, M. (2010). Helicobacter pullorum among poultry in ASSIUT-Egypt: Genetic Characterization, Virulence and MIC. International Journal of Poultry Science, 9: 521–6.
15   Singh, A.S., Masuku, M. (2014). Sampling techniques and determination of sample size in applied statistics research: an overview. International Journal of Economics, Commerce and Management, 2: 1–22.
16- Bello, N., Francino, O., Sánchez, A. (2001). Isolation of genomic DNA from feathers. Journal of Veterinary Diagnostic Investigation, 13: 162–4.
17- Behroo, S., Javadi, A., Rad, M.G. (2015). Helicobacter pullorum prevalence in patients with gastroenteritis in humans and chicken in the province of Ardabil in 2014. Indian Journal of Fundamental Applied Life Science, 5: 87–94.
18- Takano, M., Yasin, M., Shibasaki, I. (1979). Bacteriological effects of freezing with chemical agents. Bactericidal Effect of Freezing with Chemical Agents, 44: 112–5.
19- Ceelen, M.L., Decostere, A., Van Den Bulck, K., On, S.L., Baele, M., Ducatelle, R., Haesebrouck, F. (2006). Helicobacter pullorum in chickens, Belgium. Emerging Infectious Diseases, 12: 263–7.
20- Hamada, M., Elbehiry, A., Marzouk, E., Moussa, I.M., Hessain, A.M., Alhaji, J.H., Heme, H.A., Zahran, R., Abdeen, E. (2018). Helicobacter pylori in a poultry slaughterhouse: Prevalence, genotyping and antibiotic resistance pattern. Saudi Journal of Biological Science, 25: 1072–8.
21- Javed, K., Gul, F., Abbasi, R., Zaidi, R.A., Noreen, Z., Bokhari, H., Javed, S. (2019).  Prevalence and role of Type six secretion system in pathogenesis of emerging zoonotic pathogen Helicobacter pullorum from retail poultry. Avian Pathology, 48: 557-563.
22- González, A., Piqueres, P., Moreno, Y., Cañigral, I., Owen, R.J., Hernández, J., Ferrus, M.A. (2008). A novel real-time PCR assay for the detection of Helicobacter pullorum-like organisms in chicken products. International Microbiology, 11: 1–6.
23- Matsuda, M., Moore, J.E. (2004). Urease-positive thermophilic Campylobacter species. Applied and Environmental Microbiology, 70: 4415–8.
24- Fox, J.G., Chien, C.C., Dewhirst, F.E., Paster, B.J., Shen, Z., Melito, P.L., Woodward, D.L., Roodgers, F.G. (2000). Helicobacter canadensis sp. nov. isolated from humans with diarrhea as an example of an emerging pathogen. Journal Clinical Microbiology, 38: 2546–9.